Free cookie consent management tool by TermsFeed

Importanța categoriilor de produs și a permalink-urilor

categorii magazin online
Twillo - Agenție Full Service. Online Marketing, Design și Branding.

Importanța categoriilor de produs și a permalink-urilor în lumea actuală a comerțului electronic, aflată în continuă expansiune, reprezintă o parte importantă din ansamblul de elemente ale unui magazin online, care trebuie avută în vedere pentru a atinge clienți și a realiza conversii.

Cu competiția crescând constant, reușita unei afaceri online depinde în mare măsură de o serie de factori critici. Printre aceștia, este importantă organizarea adecvată a categoriilor și gestionarea permalink-urilor aferente acestora atunci când luăm în calcul posibilitatea de creare a unui magazin online.

În acest scurt articol vom explora importanța acestor două aspecte, atât în ceea ce privește organizarea și navigarea eficientă a magazinului online, cât și din perspectiva optimizării pentru motoarele de căutare (SEO).

creare magazin online

Cum ne ajută o mai bună organizare a categoriilor unui magazin online?

Număr redus de categorii, structură simplă

Subordonarea categoriilor într-un număr redus de divizări poate aduce numeroase beneficii pentru organizarea și experiența clienților, inclusiv din punct de vedere SEO. Este bine sa evitați structurile ample cu multe categorii și subcategorii care la rândul lor au alocate alte subcategorii. 

Este dificil pentru un utilizator sa ajungă astfel la produsele dumneavoastră, dar este dificil și pentru motoarele de căutare „să înțeleagă și să clasifice corespunzător” astfel de structuri.

Tocmai de aceea este important să organizați categoriile într-un mod cît mai simplu și să aveți în vedere să păstrați de asemenea și simplitatea denumirilor evitând denumirile foarte lungi sau compuse din mai mult de 2 sau trei cuvinte.

Creșterea autorității site-ului prin simplitatea structurii

Un magazin online bine organizat, cu categorii logice și bine structurate, poate crește autoritatea site-ului dvs. în ochii motoarelor de căutare. Un site cu o structură clară și navigare facilă este mai ușor de indexat și de evaluat de către motoarele de căutare, ceea ce poate duce la o poziționare mai bună în rezultatele căutării.

Facilitarea navigării

UCategoriile bine definite și structurate facilitează navigarea pentru clienți. Atunci când un vizitator intră pe site-ul dvs., trebuie să poată găsi produsele dorite într-un mod simplu și rapid. Categoriile clare și intuitive fac acest lucru posibil și îmbunătățesc experiența utilizatorului, ceea ce poate duce la creșterea vânzărilor.

Creșterea conversiilor

Organizarea corespunzătoare a categoriilor contribuie de asemenea la creșterea conversiilor. Atunci când produsele sunt grupate în mod eficient, clienții au o viziune mai clară a ofertei dvs., ceea ce îi determină să ia decizii de cumpărare mai informate. Aceasta poate duce la un nivel mai mare de încredere în magazinul și la o probabilitate mai mare de a finaliza o achiziție.

Rolul permalink-urilor în ecuația SEO / denumire categorie produs

Permalink-urile trebuie să fie construite într-o manieră clară pentru a ajuta utilizatorii și motoarele de căutare să înțeleagă conținutul paginii. Un permalink care reflectă categoria și numele produsului este adesea o alegere bună.

De exemplu, pentru o categorie de produse „Telefoane Mobile” și un produs numit „Samsung Galaxy S21”, un permalink SEO-friendly ar putea fi „www.magazinulmeu.ro/telefoane-mobile/samsung-galaxy-s21

Cuvintele cheie în permalink-uri

Integrarea cuvintelor cheie relevante în permalinkuri este esențială pentru SEO. Dacă o categorie se concentrează pe „bijuterii de argint”, adăugarea acestor cuvinte cheie în permalink va ajuta la creșterea vizibilității în rezultatele căutării pentru aceste termeni.

Este de evitat însă și situația opusă, în care  supraîncărcați permalink-urile cu cuvinte cheie, lucru care poate duce la penalizări din partea motoarelor de căutare.

Optimizarea pentru cuvintele cheie

Categoriile bine definite pot servi ca o oportunitate excelentă de a optimiza magazinul online pentru cuvintele cheie relevante.

Folosind denumiri și descrieri adecvate pentru categorii, puteți atrage trafic organic pe baza cuvintelor cheie căutate frecvent de către clienți. Aceasta va îmbunătăți vizibilitatea magazinului dvs. în motoarele de căutare.

În concluzie

Organizarea categoriilor într-un magazin online nu este doar o chestiune de estetică, ci și un element esențial pentru succesul afacerii online. Categoriile bine definite facilitează navigarea și cresc conversiile, în timp ce optimizarea acestora pentru SEO poate aduce mai mult trafic și crește vizibilitatea în motoarele de căutare.

Prin luarea în considerare a acestor aspecte și prin investirea timpului și efortului în organizarea corespunzătoare a categoriilor, puteți obține avantaje semnificative într-o piață online competitivă